Stari mudri Bertold : oštroumne dosetke jednog seljaka koji je svojim lukavstvom, predpredenošću, bistrinom i ugursuzlucima uspeo da postane dvorjanin i kraljev savetnik - Croce, Giulio Cesare (Knjižara Tome Jovanovića, 1920)
Prijevod sadrži samo Bertoldijeve dosjetke (Astuzie sottilissime di Bertoldo).