Unser Kaukasus und dessen sistematische Pacificirung : eine vergleichende Studie - Crljen, Marko (L. W. Seidel & Sohn, 1882)
O položaju i ulozi Austro-Ugarske Monarhije u području zapadnoga Balkana na osnovi Berlinskoga ugovora 1878., posebno o upokorenju ustanka u Bosni i Hercegovini; usporedba s ruskim upokorenjem područja na Kavkazu.