Pregled alata za modeliranje baza podataka : MySQL Workbench, Open ModelSphere, Dia - Bjelić, Marjana (Array, 2018)
Rad prikazuje usporedbu i analizu triju alata za modeliranje baza podataka – MySQL Workbench (MW), Open ModelSphere i Dia. Uvriježena mišljenja su da je MW spor, da Open ModelSphere nije dizajnerski lijep, a dodavanje atributa zahtjevno, te da je Dia najbolji i najjednostavniji alat od ponuđenih. Alate ćemo usporediti i testirati na istom primjeru kako bismo iz prve ruke vidjeli jesu li uvriježena mišljenja točna te slažemo li se s njima. Nakon analize različitih mišljenja i međusobne usporedbe alata, glavni doprinos ovog rada je sama usporedba i analiza te zaključak da sva tri alata imaju svoje prednosti i mane, a na korisniku je da izabere koji će alat odabrati za daljnje korištenje.