Planiranje dizajna i razvoj poslovne aplikacije nad relacijskom bazom podataka : iz studentske perspektive - Šimičić, Maša (Array, 2018)
U ovom radu opisuje se planiranje, dizajn i razvoj poslovne aplikacije „Praonica“ nad relacijskom bazom podataka za udrugu „Terra“ u Rijeci, iz studentske perspektive. Sama ideja izrade poslovne aplikacije nastala je prilikom razgovora sa zaposlenikom udruge „Oaza“ u Rijeci. Planiranju aplikacije prethodilo je intervjuiranje osoba ključnih za prikupljanje korisničkih zahtjeva, koji su također potrebni za izradu relacijske baze podataka u Clarion-u, dijagrama Entitet-veza te na temelju njega napravljenog Relacijskog modela. Ovaj članak sadržava slike kao primjer najbitnijih prozora aplikacije nastale u programskom jeziku Clarion s prikladnim opisom. U konačnici rad je rezultirao cjelovitom aplikacijom za poslovni sustav praonice udruge „Terra“ u Rijeci. Po završetku aplikacije dogovoren je sastanak sa zaposlenicima praonice spomenutih udruga na kojem je prezentirana gotova aplikacija s ciljem da krajnji korisnici istaknu što bi htjeli izmijeniti, nadodati ili ukloniti. Sukladno tome modificirana je aplikacija te instalirana u računalni sustav praonice udruge „Terra“. Uz samu aplikaciju instaliran je i program za automatsko stvaranje sigurnosne kopije aplikacije.