Pravo na privatnost i objavljivanje osobnih podataka, informacija (o) i fotografija maloljetne djece - Sečan, Ančica (Array, 2018)
Republika Hrvatska zakonodavno je uredila područje privatnosti nizom pravnih akata od kojih je, u ovom radu, dan prikaz odredbi (koje se odnose na područje privatnosti) Ustava Republike Hrvatske, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, Obiteljskog zakona, Zakona o socijalnoj skrbi, Prekršajnog zakona, Zakona o sudovima za mladež, Kaznenog zakona, Zakona o medijima, Zakona o elektroničkim medijima, Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji i Zakona o obveznim odnosima te je dan kratak prikaz odredbi (i) nekoliko međunarodnih pravnih akata, vezanih uz spomenutu tematiku, Konvencije o pravima djeteta, Opće deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima, Povelje Europske unije o temeljnim pravima, Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, Konvencije 108 Vijeća Europe i Opće uredbe o zaštiti podataka. Ujedno je promišljeno o navedenim odredbama (a) u smislu odnosno u svezi kršenja prava na privatnost maloljetne djece od strane njihovih roditelja [sharenting (eng.)] (kao) i dan prikaz (nekih od) opasnosti (od) objavljivanja osobnih podataka, informacija (o) i fotografija maloljetne djece od strane njihovih roditelja te mogućih posljedica objavljivanja (a) u vidu prikaza statistike, sprovedenih istraživanja na temu sharentinga (eng.), stvarnih događaja nastalih kao posljedica sharentinga (eng.) te savjeta, preporuka i upozorenja onih koji/e se bave spomenutim tematikama.