Zaštita djece u kaznenom postupku u promišljanjima o pravosuđu naklonjenom djeci - Hrabar, Dubravka (Array, 2018)
Smjernice o pravosuđu naklonjenom djeci katalog su ponašanja različitih sudionika postupaka, i sudskih i izvansudskih, u kojima se susrećemo s djetetom kao neposrednim sudionikom ili uzgrednim subjektom nekog postupanja. One predstavljaju poželjna ponašanja i upute, poglavito tijelima, kako Konvencijom o pravima djeteta zajamčenim pravima dati konkretno obličje. U ovome se radu, polazeći od temeljnih načela Smjernica, a to su: sudjelovanje djeteta, najbolji interes djeteta, dostojanstvo djeteta, zaštita od diskriminacije i vladavina prava, nastoje dodatno rasvijetliti teorijska i praktična pitanja njihova ostvarenja kojom bi se i djeci u tako specifičnim postupcima osigurala stvarna zaštita.