Čimbenici donošenja odluke birača : primjer izbora za gradonačelnika grada Zagreba 2017. - Haramija, Predrag (Array, 2018)
U radu se istražuje koliko su čimbenici koji su obično temelj donošenja odluke birača utjecali u slučaju izbora za gradonačelnika grada Zagreba 2017. Spoznaje se da prekratka i nevješto vođena izborna kampanja nije mogla promijeniti već prije formirane preferencije birača, a i uzrok je slabe prepoznatljivosti programa većine kandidata. Preferencije birača formiraju se na temelju osobina kandidata, a rezultat izbora ukazuje da je većini građana iskustvo upravljanja, odnosno dosadašnji rezultati kandidata, bilo znatno važnije od stranačke opredijeljenosti.