Statistical analysis and grade of occupational injuries in the Republic of Croatia - Pupavac, Drago (Array, 2018)
Temeljni cilj ovoga rada jest istražiti stanje sigurnosti na radu u Republici Hrvatskoj. Ukupan broj ozljeda na radu i broj smrtno stradalih na radu predmetom se analize pomoću metode deskriptivne statistike za razdoblje od 1996. do 2016. godine. Posebna pozornost posvećuje se istraživanju korelacije između broja ozljeda na radu, broja smrtno stradalih i kretanja bruto domaćeg proizvoda, ukupne zaposlenosti i zaposlenosti po pojedinim gospodarskim djelatnostima. Dobiveni rezultati istraživanja omogućit će sagledavanje osnovnih trendova sigurnosti na radu u Republici Hrvatskoj te detektiranje onih gospodarskih grana u kojima kretanje zaposlenosti determinira ukupan broj ozljeda na radu. Rezultati istraživanja temelje se na metodama deskriptivne statistike i statističkoj metodi korelacijske analize.