Postkomunistička tranzicija i vrlina u poslovnoj etici - Bartulica, Stephen (Array, 2018)
Ovaj članak istražuje stvarnost postkomunističke tranzicije s obzirom na katoličku tradiciju. Nasljeđe totalitarne vladavine vrlo je duboko i ne smije biti zanemareno prilikom razmatranja mogućnosti tih zemalja. Autor navodi kako postoji bitna veza između moralnih vrlina i slobodnog društva s djelotvornom tržišnom ekonomijom. Ako relativistički pristup ostane dominantan u poslovanju i široj kulturi, ne možemo razumski očekivati poboljšanje u budućnosti.