Iskustvo i značenje rizika suvremenog društva : studija slučaja : refleksija rizika suvremenog društva prema religijskoj zajednici islama u Republici Hrvatskoj - Brezovec, Erik (Array, 2018)
U radu se analizira percepcija rizika u religijskoj organizaciji islama u Republici Hrvatskoj. Prvenstveno se fokusira na percepciju tehničkih i prirodnih rizika. Povezivanjem teorija refleksivne modernosti autora Anthonya Giddensa i Ulricha Becka te teorije višestruke modernosti Shmuela Eisenstadta, razmatra se svjetovna i transcendentalna dimenzija odnosa prema riziku unutar struktura određene religijske zajednice. Studijom slučaja spomenuti se odnos empirijski potkrjepljuje metodom fokus grupe u kojoj su sudjelovala tri imama Islamskog centra Zagreb. Osnovni cilj istraživanja bio je istražiti iskustva, odnos i značenje religijske organizacije islama u Republici Hrvatskoj prema rizicima koje sa sobom donosi suvremeno refleksivno društvo.