Architectural programs as corporate communications platforms - Homadovski, Aleksandar (Array, 2018)
Komunikacijske platforme korporacija u okruženju interneta stvari [IoT] predstavljene su istraživanjem studije slučaja za nove fenomene koji utječu na oblikovanje arhitektonskih programa. Radi se o projektnoj diseminaciji kao skupu postupaka kojima se postiže bolja vidljivost namjera i rezultata projekta. Na temeljima arhitektonike informacijskog doba i industrije 4.0 spoznaju se mogućnosti aktivnih sustava dizajna, reafirmiraju aditivne tehnike građenja, istražuju se prirodoslovno-tehnički znanstveni parkovi kao programi projektiranih identiteta mjesta te valoriziraju transformacije mjesta stanovanja, rada, trgovine i transporta s ugrađenim vrijednostima potpune održivosti.