Primjena prakse Europskog suda u poreznim stvarima - Koharić, Zdenka (Array, 2018)
U radu autorica naglašava važnost jednakog tumačenja i primjene prava u svim državama članicama. Prema svim ispitivanjima, uz primjedbe visokog poreznog opterećenja i to posebno na rad, glavna zamjerka poreznom sustavu Republike Hrvatske jest pravna nesigurnost. Pravna nesigurnost u poreznom sustavu najveći je neprijatelj stabilnosti gospodarstva i njegovu razvoju. Ukazujući na praksu Europskog suda u poreznim stvarima autorica zaključuje da je slaba konkurentnost domaćeg gospodarstva glavna prepreka stranim investicijama.