Službenički odnosi u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u Hrvatskoj : regulacija i otvorena pitanja - Rajko, Alen (Array, 2018)
Analizirani su glavni elementi službeničkog sustava u hrvatskoj lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u kontekstu položaja lokalne samouprave u cjelini javnog sektora, pozicije upravnih tijela u strukturi lokalnih jedinica, te statusa lokalnih službenika u odnosu na cjelokupni službenički korpus i na opći radnopravni režim. Ujedno je ukazano na s time povezana otvorena pitanja u mjerodavnom zakonodavstvu i u praksi.