1987-2017 ou la refondation de la juridiction administrative en France - Boisdeffre, Martine de (Array, 2018)
Francusko upravno sudovanje 2017. slavi tridesetu godišnjicu važne reforme upravnih sudova. Naime, struktura upravnog sudovanja u Republici Francuskoj temeljito je izmijenjena Zakonom od 31. prosinca 1987. koji sadrži reformu upravnog spora, a koji je za osnovni predmet imao stvaranje prizivnih upravnih sudova, koji se nalaze između upravnih sudova (prvog stupnja) i Državnog savjeta. Cilj spomenute reforme je bio rasteretiti djelovanje Državnog savjeta koji je bio “zagušen” velikim priljevom predmeta. Ustrojavanje prizivnih upravnih sudova je bilo nužno i zbog neometanog djelovanja sudskog odjela, Odjela za sporove, pri Državnom savjetu.