Institut izuzeća službene osobe u Zakonu o općem upravnom postupku - Šprajc, Ivan, pravnik (Array, 2018)
Autor u radu obrađuje važan i zanimljiv, iako ponešto zanemaren institut izuzeća službene osobe. Tijekom analize instituta izuzeća ukazuje se na određenu normativnu zastarjelost ovog instituta kao i na dvojbena rješenja u odredbama posebnog upravnog zakonodavstva. U konačnici, pledira se za nastavak rada na usavršavanju ovog instituta te za nužna zakonodavna poboljšanja odgovarajućih odredbi Zakona o općem upravnom postupku.