Slaviteljem Jelačića bana - Starčević, David (Lav Hartman i družba, 1870)
Protiv slavljenja uspomene J. Jelačića; u povodu demonstracija u Zagrebu protiv slavljenja Jelačića u kojima je i pisac sudjelovao.