Access control scheme in cloud services based on different user roles - Singaravelan, Shanmugasundaram (Array, 2019)
Nagli razvoj računalne tehnologije, usluge temeljene na oblaku, postale su aktualna tema. Oni ne samo da korisnicima pružaju praktičnost, nego i donose mnoga sigurnosna pitanja, kao što je dijeljenje podataka i problem privatnosti. U ovom radu predstavljamo sustav kontrole pristupa s razdvajanjem povlastica na temelju zaštite privatnosti (PS-ACS). U PS-ACS shemi, podijelimo korisnike na privatnu domenu (PRD) i javnu domenu (PUD) logično. U PRD-u, da bi se postiglo dopuštenje pristupa za čitanje i dopuštenje za pisanje, usvajamo ključno šifriranje (KAE) i poboljšani potpis na temelju atributa (IABS). U PUD-u konstruiramo novu shemu šifriranja (CP-ABE) koja se temelji na pravilima šifriranog teksta s učinkovitim dešifriranjem kako bismo izbjegli probleme s jednom točkom neuspjeha i komplicirane distribucije ključeva i dizajnirali učinkovitu metodu opoziva atributa za nju. Rezultati analize i simulacije pokazuju da je naša shema izvediva i superiorna za zaštitu privatnosti korisnika u uslugama temeljenim na oblaku.