Gospodarski važni virusi jezgričavog voća - Ivić, Dario (Array, 2019)
Virusi jabuke, kruške ili dunje relativno su slabo poznati stručnjacima i voćarima. Najvažnijim virusima koji se javljaju na jezgričavim voćnim vrstama smatraju se virus mozaika jabuke (Apple mosaic virus, ApMV), virus klorotične pjegavosti lista jabuke (Apple chlorotic leaf spot virus, ACLSV), virus brazdavosti debla jabuke (Apple stem grooving virus, ASGV) i virus jamičavosti debla jabuke (Apple stem pitting virus,ASPV). U radu je ukratko opisana njihova važnost, biologija i regulativni status, kao i osnovne mjere zaštite.