Skrovište rimskih carskih novaca u zlatu iz prvoga stoljeća : odkrito u Zemunu 16. prosinca 1875. - Ljubić, Šime, povjesničar (U Zagrebu : [s. n.], 1876)
Opis 230 rimskih zlatnih novaca iz zemumskoga skrovišta.
Izv. i puni oblik imena autora: Šime Ljubić.
P. o.: Rad Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti ; knj. 36.
Str. [1]-3: Odgovor na njeke primjetbe numismatičkoga lista bečkoga u poslu staro-srbskih zlatnih novaca / S.[Šime] Ljubić.