Svim duhovnim i světskim poglavarom i častnikom kao i svemu ostalomu narodu po Hèrvatskoj i Slavonii - Jelačić, Josip, hrvatski ban ([s. n.], 1848)
Uputstvo bana o naredbama, koje je izdao povodom njegove odsutnosti iz zemlje, a u cilju održanja reda, mira i sigurnosti u Hrvatskoj i Slavoniji.