Zaštita dječjih prava u humanitarnim akcijama s osvrtom na afričke zemlje - Osmančević, Leali (Array, 2019)
Rad se bavi ulogom medija u društvu te važnošću profesionalnoga izvještavanja i odgoja za medije, posebice u kontekstu djece i zaštite dječjih prava. Humanitarne akcije namijenjene djeci česta su tema u medijima, no paradoks je da su djeca i njihove potrebe, kao i njihova prava, posebice parvo na privatnost i izražavanje mišljenja, marginalizirani. Na javnost se često apelira putem medija kroz humanitarne akcije te se izazivanjem snažnih i krajnjih emocija potiče na pomoć. Nerijetko je baš u takvim slučajevima dijete kao glavni subjekt humanitarne akcije ogoljeno te je njegova intima dostupna svima, često pod argumentom da je sve što je u interesu javnosti opravdano. Cilj je rada, pregledom dosadašnjih spoznaja, ukazati na važnost zaštite djece kao najosjetljivije skupine društva i dječjih prava u prosocijalnim sadržajima kao što su humanitarne akcije. Rad će dati i pregled stanja prikazivanja humanitarnih akcija za pomoć djeci u afričkim zemljama.