Staroslavjanskij perevod Slova 44 Grigorija Nazianzina : Gomiliarij Mihanoviča i drevnerusskie spiski : (predvaritel'nye tekstologičeskie zametki) - Bruni, Alessandro Maria (Array, 2019)
Članak je posvećen tekstologiji najstarije slavenske verzije Slova 44 Grgura Nazijanskoga. Ovo djelo sačuvano je u velikom broju drevnih spomenika XIV. – XVII. stoljeća, kao i u Mihanovićevu homilijaru, rukopisu s prijelaza iz XIII. u XIV. stoljeće, koji se čuva u arhivu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Rad predstavlja prvi pokušaj proučavanja ovoga teksta na temelju svih raspoloživih izvora (različite tipologije rukopisa). Na temelju usporedne raščlambe svih rukopisa autor daje nove dokaze o jedinstvenom podrijetlu ovoga prijevoda. Zaključeno je da je prijevod nastao u starocrkvenoslavenskom razdoblju (vjerojatno u 10. stoljeću).