Nadzor Suda Europske unije nad mjerama ograničavanja (sankcijama) nametnutih fizičkim i pravnim osobama - Novak, Stjepan, pravnik (Array, 2019)
Ovaj rad bavi se nadzorom Suda Europske unije nad primjenom mjera ograničavanja odnosno sankcija protiv pojedinih fizičkih odnosno pravnih osoba, i to kako nadzorom nad sankcijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje su implementirane u pravni poredak Unije tako i nad autonomnim mjerama ograničavanja Unije. Taj se nadzor odnosi na zaštitu temeljnih prava osoba prema kojima se sankcije primjenjuju zbog povezanosti s terorizmom odnosno financiranjem terorizma, proliferacijom nuklearnog oružja odnosno provođenja nasilne represije nad civilnim stanovništvom. Proučavat će se, u pravilu, zaštita prava vlasništva s jedne i zaštita procesnih prava s druge strane. U radu će se analizirati sadržaj tog nadzora Suda EU-a, ali i posljedice toga nadzora u smislu konkretne zaštite navedenih prava.