Stranka u postupku ishođenja građevinske dozvole - Vitez Pandžić, Marijeta (Array, 2019)
Ovim se radom analizira ograničavanje pojma i položaja stranke u postupcima ishođenja građevinskih dozvola premaodredbama Zakona o gradnji, a u odnosu na Zakon oopćem upravnom postupku. Premda je Zakon o općem upravnompostupku čl. 3/1. predvidio mogućnost odstupanjaod vlastitih odredbi, odredbama Zakona o gradnji kojimase definira stranka u postupcima ishođenja građevinskihdozvola ide se izvan pretpostavki spomenutog članka. Iakose ova tematika analizirala u hrvatskoj pravnoj teoriji, dodanas nije provedena nikakva inicijativa radi korekcije tihodredaba Zakona o gradnji. Autorica stoga nadograđujeovu tematiku analizirajući pojam i položaj stranke iz izdvojenihizvora upravnog prava Europske unije, relevantnihodredaba Zakona o općem upravnom postupku te sudskeprakse. Nakon provedene teorijske analize, proučavanjemdijela rezultata empirijskog istraživanja utvrđuje se i određena razina neučinkovitosti u provođenju navedenihodredbi Zakona o gradnji.