Strateško planiranje razvoja grada komparativna analiza Beča, Budimpešte i Zagreba = Strategic urban planning and development : comparative analysis of Vienna, Budapest and Zagreb - Sočivica, Sonja; Šmit, Krunoslav (2019)
Iskustva gradova Europske unije u strateškom planiranju razvoja mogu biti primjeri dobre prakse koji su uz razumijevanje konteksta primjenjivi na Zagreb. Analizom podataka i strateških dokumenata uspoređene su razvojne strategije Beča, Budimpešte i Zagreba. Sintezom i vrjednovanjem nalaza formuliran je prijedlog mogućih preporuka za rad na razvojnoj strategiji Grada Zagreba, primjenjivih na širi kontekst strateškog planiranja razvoja gradova.
The EU cities can serve as examples of good practice regarding their strategic development planning that, with a proper understanding of the context, may be applicable to Zagreb. The analysis of data and strategic documents allows a comparison between the cities of Vienna, Budapest, and Zagreb in terms of their development strategies. The results have been used to formulate a development strategy proposal for the City of Zagreb, applicable to a broader context of strategic urban planning and development.
Biografske bilješke o autorima.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija i internetski izvori: 31 jed.
Sažetak ; Summary.
Keywords: Prostorno planiranje -- Razvojne strategije -- Urbani razvoj -- Komparativna analiza; Beč -- Budimpešta -- Zagreb