Podružnica Narodne banke Jugoslavije (1935.-1936.) u Dubrovniku arhitekta Bogdana Nestorovića : Branch of the National Bank of Yugoslavia (1935-1936) in Dubrovnik, designed by the architect Bogdan Nestorović - Kadijević, Aleksandar (Array, 2019)
Članak analizira podružnicu Narodne banke izgrađenu 1935.-1936. na dubrovačkim Pilama. Promatra se u kontekstu međuratne arhitekture Dubrovnika, Jugoslavije i opusa Bogdana Nestorovića za Narodnu banku. Povremeno komentirana u znanstvenoj historiografiji, ova reprezentativna palača zaslužuje podrobniji monografski osvrt.