Brownfield prostori i njihova regeneracija : definicije i pristupi = Brownfield areas and their regeneration : definitions and approaches - Matković, Irena (Array, 2019)
Rad se bavi problematikom brownfielda - napuštenih, prethodno korištenih prostora, njihove prenamjene i novoga, održivog korištenja. Objašnjava se razvoj koncepta brownfield prostora i s njime povezanog koncepta regeneracije brownfielda, ukazuje se na neujednačenost prakse korištenja pojma brownfield i daje se prikaz mogućih kategorizacija brownfielda u odnosu na različite kriterije. Posebno se razmatraju čimbenici uspješnosti regeneracije brownfielda.