Basic body plans for soft modular pneubotics in architecture : Osnovni tjelesni nacrti za mekane modularne pneubotske konstrukcije u arhitekturi - Andrić, Davor (Array, 2019)
Članak donosi teorijski model za projektiranje mekih pneubotskih konstrukcija koje se mogu konstruirati i pokretati koristeći jedinični modularni volumenski element. Analizom konstrukcije mekih robota, pneumatski prilagodljivih i reagirajućih konstrukcija te umjetničkih instalacija, dobiven je set od četiriju osnovnih tipova tjelesnih nacrta kao apstraktnih izraza za projektiranje složenih modularnih pneubotskih konstrukcija u arhitekturi.