Sprečavanje pojave i širenja požara na informatičkoj opremi - Benković, Dalibor (Array, 2019)
U članku se obrađuje zaštita informatičke opreme, osobnih računala, odnosno servera od mogućih uzroka požara na istima i sprečavanje pojave požara na informatičkoj opremi. Nadalje, govori se o konstrukcijskim rješenjima pri izgradnji serverskih centara, tehničko-konstrukcijskim rješenjima pri izgradnji požarnih sektora serverskih soba i njihovoj zaštiti. Navedene su pasivne i aktivne mjere zaštite od požara te vrste dojavljivača požara i načini gašenja požara, odnosno koje treba izbjegavati, a koji su preporučeni za korištenje.