Sigurnost i zaštita od požara i/ili eksplozije u fizioterapiji - Buben Sakoman, Martina (Array, 2019)
Ovim radom opisuju se vrste potencijalnih opasnosti od požara i/ili eksplozije te načini raščlanjivanja i prosuđivanja mogućih ugroženosti ili razine rizika od tih opasnosti pri obavljanju fizioterapeutske djelatnosti. Posebna pozornost posvećena je predočavanju znakovitih uzroka požara i eksplozija, te svih praktičnih izvora energije paljenja. U radu je prikazan pregled vrsta i obilježja zapaljivosti požarno i eksplozijski potencijalno opasnih tvoriva i tvari, držanih ili rabljenih u sklopu svih prostora ustanova u kojima se provodi fizioterapeutska djelatnost. Radom su prikazani neki lako mogući uzroci nastanka požara i/ili eksplozije u sklopu takvih prostora zbog nepoštovanja tehničkih smjernica, preporuka i zakonskih propisa s ciljem da se iskoriste spoznaje o uočenim rizicima kako bi se oni smanjili na najmanju moguću mjeru.