Vještačenje uzroka požara stambenih objekata - Papić, Nenad, inženjer elektrotehnike (Array, 2019)
U radu je na primjerima iz prakse prikazan rad vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ MUP-a RH (CFIIV „Ivan Vučetić“) prilikom utvrđivanja uzroka požara u stambenim objektima.Opisane su metode utvrđivanja mjesta nastanka i uzroka požara, te je ukazano na karakteristične kvarove koji mogu dovesti do požara u stambenim objektima.Najčešći uzroci požara stambenih objekata su ili kvar na kućnom priključku električne energije, ili kvar na električnoj instalaciji u objektu.