Hrvatski planinar : časopis Hrvatskoga planinarskog saveza (Hrvatski planinarski savez, 2020)
Časopis objavljuje književne priloge, putopise, opise planinarskih odredišta, obavijesti o planinarskom radu i događanjima te stručne članke, posebno s područja speleologije, ekspedicija i sigurnosti u planinama.