Neke karakteristike lokalne samouprave na prostoru Imotske krajine i otoka Brača - Lozina, Duško (Array, 2019)
U ovom radu autori prikazuju stanje lokalne samouprave na primjeru dviju skupina jedinica lokalne samouprave, različitih po svom geografskom, ekološkom, prostornom i drugim obilježjima. Riječ je o prostoru Imotske krajine koja je, od nekoć jedinstvenog teritorijalnog prostora, diferencirana na 8 općina i grad Imotski, te o otoku Braču koji je podijeljen na 7 općina i grad Supetar. Upravo ta različitost u okviru Splitsko-dalmatinske županije temeljni je spiritus movens ovoga rada, bez pretenzija da ova analiza dade apodiktične i kategorične sudove, primjerice o tome je li nova teritorijalna organizacija dovela do poboljšanja i jačanja svekolikih kapaciteta lokalne samouprave.