The constitutional doubts about the request for protection of legality in civil litigation : case of Kosovo - Qehaja, Rrustem (Array, 2019)
Članak je prilog raspravi o ustavnim dvojbama koje je pokrenula Presuda br. Br .: AGJ.193 / 12, od 12. travnja 2012., Ustavnog suda Republike Kosovo, o korištenju zahtjeva za zaštitu zakonitosti od strane državnog tužitelja u građanskim predmetima. Autori su pokušali staviti ovu presudu u komparativni odnos s presudom Europskog suda za ljudska prava, u slučaju poznatom kao Grozdanski protiv Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, prijava br. 21510/03, 31. svibnja 2007. Također se daju neka osnovna saznanja o značajkama zahtjeva za zaštitu zakonitosti kojeg je državni tužitelj podnio Vrhovnom sudu Republike Kosovo.