Dokazivanje nejednakosti korištenjem simetrija - Kovač, Vjekoslav (Array, 2019)
Obradit ćemo jednu tehniku kojom se zadana nejednakost može lako dokazati zahvaljujući nekoj svojoj simetriji i to tako da se najprije dokaže njezina "lošija" varijanta, koja se potom "poboljša". Općenitu ideju obrazložit ćemo na nekoliko primjera iz raznih grana matematike.