Kako je Robinson oživio infinitezimal - Lovričević, Neda (Array, 2019)
U radu je dan kratak povijesni pregled upotrebe infinitezimala u matematičkoj analizi, od njegovog početnog, intuitivno zasnovanog koncepta preko sugestivne Leibnizove misli i metode pa sve do Robinsonovog formalnog argumentiranja u korist infinitezimalne metode, ostvarenog sredstvima matematičke logike. Prikazana su svojstva hiperrealnih brojeva kojima se proširuje skup realnih brojeva, a sama upotreba infinitezimalne metode je detaljnije prikazana na primjerima iz diferencijalnog računa.