Skiciranje grafova nekih složenih trigonometrijskih funkcija - Orlić Bachler, Mandi (Array, 2019)
U radu se opisuje kako se na elementaran način (bez primjene diferencijalnoga računa, te praktički koristeći samo papir i olovku) mogu skicirati grafovi složenih trigonometrijskih funkcija oblika f(x) = Asin(g(x)) , f(x) = Acos(g(x)) , f(x) = g(x) · sin(ax + b) , f(x) = g(x) · cos(ax + b) , gdje su A realna konstanta, a >0 i b [−pi/2, pi/2] realne konstante na nekom segmentu [a, b] R, a g(x) polinom drugog stupnja, eksponencijalna ili logaritamska funkcija.