Isusov govor : orijentir biblijskome pastoralu - Šarčević, Ivan (Array, 2019)
U sklopu okvirne teme skupa – Sveto pismo u životu Crkve – ovaj članak donosi osnovne značajke Isusova govora koje mogu poslužiti kao smjernice svećenicima, župnicima i propovjednicima evanđelja. Članak se zasniva na koncilskoj dogmatskoj konstituciji o Božjoj objavi Dei Verbum, enciklici pape Pavla VI. o evangelizaciji Evangelii nuntiandi te naputcima pape Franje iz njegove programske pobudnice Evangelii gaudium, kao i na uvažavanju književnih formi i figura biblijskoga jezika. Sve je opet vođeno glavnom idejom da današnji svećenici, župnici, propovjednici nasljeduju Isusa u svom govoru, a posebno u homiliji – bogoštovnom činu unutar euharistije, u povlaštenom vremenu dijaloga Boga i njegova naroda.