Kontinuirano unutarnje čišćenje spremnika - Poje, Tomaž (Array, 2019)
Unutarnje čišćenje glavnog spremnika za škropivo kod prskalica i orošivača sastavni je dio aplikacije pesticida. Kod tog čišćenja često dolazi i do točkastog onečišćenja okoliša. Posljednjih godina u strojeve za primjenu pesticida sve češće se ugrađuje sustav za kontinuirano čišćenje spremnika. Za to je potrebna dodatna crpka¸ mlaznica za čišćenje spremnika, spremnik čiste vode i pravilno spojene cijevi. Dodatna crpka može se pokretati električnim motorom ili hidromotorom. Kontinuirano čišćenja omogućuje bolje čišćenje spremnika u usporedbi s klasičnim sustavom za čišćenje. Izvodi se manjom količinom čiste vode, za samo čišćenje potroši se manje vremena, a ujedno je i ugodnije za korisnika. Ovim postupkom čišćenja korisnik ima niži rizik od kontaminacije pesticidima.