Mogućnosti uzgoja tartufa (Tuber spp.) - Širić, Ivan, inženjer agronomije (Array, 2019)
Cilj ovoga rada je opisati mogućnosti podizanja nasada tartufa te gospodarenje istim. U prvom dijelu rada opisan je tartuf kao gljiva, morfološka i biološka svojstva tartufa te pedoklimatski uvjeti rasta i razvoja. Prikazana su dosadašnja znanja o tartufima koja služe kao podloga razrade programa za njihov uzgoj. Detaljnije su opisani veliki bijeli tartuf te tamnosporni tartuf koji su najzanimljiviji za uzgoj. Također, prikazano je tartufarstvo u Hrvatskoj i svijetu kako bi se ukazalo na značaj te visokovrijedne gljive. Opisan je način obrade tla prije sadnje, plana sadnje te planirani način održavanja plantaže. Temeljem provedenih analiza i proučene literature može se zaključiti kako su određena područja u Hrvatskoj pogodna za uzgoj tartufa sa manjim odstupanjima potrebnih pedoloških uvjeta.