Štetnici u nasadima krizantema na području Hercegovine - Rotim, Nino (Array, 2019)
Krizantema se posljednjih trideset godina intenzivno uzgaja na području Hercegovine. Zbog povoljnih klimatskih prilika proizvodnja se odvija na otvorenom polju, kao i unutar zaštićenih prostora. Uzgoj krizantema uglavnom se zasniva na proizvodnji rezanog cvijeta i lončanica za blagdan Svih svetih. U zasadima krizantema redovito se pojavljuju različiti štetni polifagni organizmi koji pojedinih godina mogu ugroziti proizvodnju. Najznačajniji štetnici krizantema na području Hercegovine su lisne uši, tripsi i kukuruzni moljac