Bakterijske i virusne bolesti rajčice i paprike u Hrvatskoj - Ivić, Dario (Array, 2019)
U proteklih nekoliko godina u Hrvatskoj su zabilježene relativno visoke štete od pojedinih bakterijskih i virusnih bolesti u proizvodnji rajčice i paprike. Uzročnici tih bolesti bile su bakterije Pseudomonas syringae pv. tomato i Clavibacter michiganensis ssp. michiganensis te virusi Tomato spotted wilt virus (TSWV) i Cucumber mosaic virus (CMV). U članku su ukratko opisani spomenuti patogeni, njihovo širenje te mjere zaštite.