Utjecaj korporativne kulture na uspješnost spajanja i preuzimanja : The impact of corporate culture on the success of mergers and acquisitions - Wittine, Zoran (Array, 2019)
Spajanja i preuzimanja služe kao odgovor na tehnološki razvoj, konkurenciju i ostale nepredvidljive tržišne podražaje te čine poduzeća konkurentnijima, povećavaju efikasnost, omogućuju brzi rast i stvaraju vrijednost za dioničare. Međutim, većina spajanja i preuzimanja završi neuspjehom, a mnogi odgovori za neuspjeh leže u korporativnoj kulturi. Koju su ključni izazovi integracijskih procesa, s kakvim se problemima susreću poduzeća kod spajanja i preuzimanja zbog razlika u korporativnim kulturama poduzeća te koje su moguće solucije za rješavanje navedenih problema, problematika je kojom se ovaj rad bavi.