Mlada Jugoslavija : teroristička ispostava zagrebačke policije - Stipančević, Mario (Array, 2019)
Postojanje “pomoćne Bedekovićeve čete” zadužene za provođenje prljavih poslova u korist policije po nalozima beogradskih vlastodržaca zabilježeno je u svega nekoliko historiografskih tekstova i rijetkim sjećanjima sudionika zlosretnih događaja u zagrebačkom društvenom mikrokozmosu nakon uspostave šestosiječanjske diktature. Prilog ima za cilj rasvijetliti istinitost spomenutih navoda. Postojanje gotovo terorističke organizacije na temelju arhivskih vrela povezano je s Omladinskim društvom Mlada Jugoslavija, koje je, osim izvanjskoga i zakonitoga okvira, u svojem djelovanju skrivalo naličje provoditelja državnoga nasilja prema onodobnim političkim neistomišljenicima.