Ekonomska povijest u Časopisu za suvremenu povijest (1969. - 2018.) - Mihaljević, Josip, povjesničar (Array, 2019)
U radu se prikazuje kako je u historiografskom časopisu (Časopis za suvremenu povijest) tretirana gospodarska povijest. U članku se najprije upućuje na moguće definicije pojma gospodarske povijesti te daje kratak osvrt na razvoj te znanstvene subdiscipline u svjetskoj i hrvatskoj historiografiji. Najveći dio članka posvećen je pregledu sadržaja relevantnih radova na stranicama Časopisa, a nakon toga autor prikazuje i analizira brojčane pokazatelje o broju članaka, tematici koja se obrađivala, kategorijama i autorima radova i priloga objavljivanih u Časopisu od njegova osnutka 1969. do kraja 2018. godine. Uz nekoliko tabličnih i grafičkih prikaza autor je kao poseban prilog načinio kompletnu bibliografiju članaka koji se odnose na teme iz gospodarske povijesti.