Historiografski tekst i historijski kontekst : historiografija o Nijemcima na prostoru Jugoslavije 1919. - 2019. - Janjetović, Zoran D. (Array, 2019)
Rad zavisno od vremena i mjesta nastanka analizira historiografsku literaturu koja je nastala o Nijemcima (folksdojčerima) na teritoriju koji je obuhvaćala Jugoslavija posljednjih sto godina.