Pisma Antonija Oreškovića u Arhivu obitelji Brlić kao povijesni izvor - Marijić, Ivana (Array, 2019)
U Arhivu obitelji Brlić sačuvana su pisma Antonija Oreškovića Andriji Torkvatu Brliću iz perioda 1857. do 1868. godine. Njihovo poznanstvo i korespondencija od temeljne su važnosti za rekonstrukciju odnosa Narodne stranke s Kneževinom Srbijom i zbivanja u ključnome razdoblju konačnoga državnog preuređenja Habsburške Monarhije 1867. godine, što je dugoročno određivalo i položaj Hrvatske. Narodna stranka i biskup Strossmayer, u to presudno vrijeme za Hrvatsku, svoju politiku su podredili ugovorenomu programu sa Srbijom s ciljem stvaranja nezavisne južnoslavenske države