Jugoistok Garićkog županata u 13. i 14. stoljeću - Dujmović, Danko (Array, 2020)
Radom su obrađeni posjedi na području omeđenom današnjim mjestima Garešnica, Dišnik, Velika Bršljanica i Gojlo, i to prvenstveno na temelju reambulacija iz 1256. godine, ali i drugih pisanih izvora. Tu su se između ostalih nalazili i posjedi Sveti Ivan Berivojevih, Dišnik Ruhovih i Desnica Kapitanića. U literaturi se javljaju različite pretpostavke o tome gdje su se nalazili, pa ovaj rad predstavlja novi prilog ubikaciji pojedinih elemenata kulturnog krajolika na navedenom području.