1. maj : živio 1. maj - međunarodni praznik rada (Općinsko sindikalno vijeće, 1973)
U centralnom dijelu plakata smještena je silueta muškarca plave boje. Preko je otisnut naslov masnom crvenom bojom. U g.l. uglu smješten je grb sa prikazanim srpom, čekićem i plamenom. Ostatak plakata je tekstualno riješen, a sastoji se od teksta programa proslave i uvodnog teksta koji se obraća građanima i građankama. Podnaslov je otisnut crvenom bojom i smješten uz donji rub plakata.