Zastupljenost i obilježja društveno neprihvatljivoga govora o političkim strankama na internetskim portalima na primjeru prosvjeda u Vukovaru 2018. godine - Kučiš, Vlasta (Array, 2019)
Korištenje društveno neprihvatljivoga govora u medijima postaje sve važnije pitanje i sve češći predmet analiza. On se može manifestirati u različitim oblicima što uvelike otežava njegovu identifikaciju i precizno definiranje te naposljetku otežava borbu protiv njegove upotrebe. U radu se prisutnost društveno neprihvatljivoga govora analizirala na najčitanijim domaćim internetskim portalima (Jutarnji.hr, Večernji.hr, Narod.hr, Dnevno.hr, Index.hr, Net.hr, Tportal.hr te Direktno.hr) te komentarima građana koji se odnose na prosvjed u Vukovaru, koji se održao u listopadu 2018. godine. Cilj analize medijskog sadržaja bio je utvrditi postojanje društveno neprihvatljivoga govora na primjeru političkih stranaka te utvrditi glavne načine izražavanja društveno neprihvatljivoga govora na odabranim internetskim portalima. Analizom je obuhvaćeno ukupno 906 komentara građana. Iako još uvijek ne postoji jednoznačna definicija društveno neprihvatljivoga govora, moguće je primijetiti da se on u svojim brojnim oblicima uglavnom pojavljuje kada je riječ o osjetljivim društvenim i političkim temama koje izazivaju snažne emocije te oko kojih još uvijek nije uspostavljen društveni i vrijednosni konsenzus.